Milos Models

Milos Models

Makett Hírek - 2020.03.21

Beindulás, AZ Models Gólya

2020. március 21. - Milos Models

Sziasztok!

Szeretnék egy kissé olvasmányosabb módon is szólni hozzátok. Ezt a blogot elsősorban egy ilyen gyorshír jelleggel tervezem majd vinni, amiről nem feltétlenül kell vagy akarok hirtelen videót csinálni.
Aki a videókat keresi, annak:
Milos Models Youtube csatorna

Mivel elég alaposan figyelemmel kísérem a makett és kiegészítő gyártók újdonságait, gondoltam a Milos Models online felületeit használhatnám arra is, hogy ezeket a híreket összefoglalva vásárlásra ösztönözzelek tájékoztassalak benneteket pár dologról, mi és mikor várható, illetve mire érdemes bizonyos termékekkel kapcsolatban odafigyelni. Hozzáteszem, hacsak nem valami nagyon döbbenetes újdonságról van szó, elsősorban a MAGYAR VONATKOZÁSÚ termékekről szeretnék majd értekezni. Aki ismer tudja, hogy főleg ezen a terepen mozgok otthonosan és tisztában vagyok vele, hogy sokan vannak ezzel úgyanígy, meg hát azért csak itt vagyunk itthon.
Remélem, hasznosnak tartjátok majd és segít a tájékozódásban is. Kezdjük is az első bejegyzéssel..

Milos Models - Makett hírek 2020.03.21
AZ Models "újdonság"

A cseh AZ Models nemrégiben jelentette be 72-es méretarányban április eleji megjelenéssel a Fieseler Fi 156 Storch (Gólya) készletét, mindjárt négyféle kiadásban, amiből az egyik tartalmazza az R1+03 lajstromú C változat makettjét. Öröm.


az7648_1.jpg

A megszokott cseh mintára itt is a doboz hátulján várható a festési útmutató, amiből kiderül, hogy a magyar mellett kapunk egy szlovák, egy román és egy jugoszláv mintát is.

az7648_kamo.jpg

Természetesen itt is Humbrol színkódokat kapunk, itt nagy bizonyossággal szükség lesz egy kis átváltásra és utánanézésre a pontos színekről, bár természetesen itt sincsen egységes vélemény, ahogy ebből az időszakból gyakorlatilag semmiről.

fieseler-fi-156-storch-r-103-2.jpg

38867402_10210005317489458_2379627966083629056_o.jpg
Fotók forrása: avia-info, Winkler László

Azonban mielőtt valaki örömtáncot járna, szeretném két apróságra felhívni a figyelmet. Egyrészt a felségjelzés nekem valahogy nagyon torznak tűnik, ami nem kizárt abban az esetben, ha a németből alakították át, ahogy ezt tették sokszor, de ezesetben célszerű ennek is a "nyomait" valahogy megjeleníteni.
A másik, és hát akutabb probléma, hogy a makett sajnálatos módon egy átdobozolás, nem is akárki az ősapa, méghozzá 1976-ból:

143920-11104-pristine.jpg 
Vállalkozó kedvűeknek ajánlott tehát így elöljáróban, akik kedvelik a retrót. A többieknek ott az Academy Storch szintén 72-ben, ami jelenleg szerintem a legjobb készlet a témában, jól felszerelt a piac kiegészítőkből is, bár valószínűleg az alapvető feljavítókat ez a Heller-AZ hibrid is megkapja majd nem sokkal a készlet megjelenése után.

Ha van rá igény, szívesen bemutatom Youtube-on az Academy készletét - ha előkerül valamelyik dobozból.

Üdv,
Milos

 

A bejegyzés trackback címe:

https://milosmodels.blog.hu/api/trackback/id/tr7915541134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása